Voorwoord verkiezingsproggramma

d66 haarlemHaarlem, echt een D66 stad. Haarlem is een geweldige
stad. Eén van de mooiste en aantrekkelijkste steden
van Nederland, als u het mij vraagt. Een stad waar
mensen zich met elkaar verbonden voelen. Een stad
die heeft bewezen veel samen op te kunnen lossen.
Een stad die van de opvang van asielzoekers in onze
Koepel een groot succes wist te maken. Haarlem
geeft kansen aan iedereen. Kortom, een stad om
trots op te zijn!

Dankzij uw stem is D66 in 2014 de grootste partij van Haarlem geworden. Met onze raadsleden en 2 wethouders hebben we dankzij uw steun en vertrouwen veel voor elkaar gekregen. We kregen de groeiende schuldenlast onder controle en maakten geld vrij voor onderwijs, duurzaamheid en vergroening.

Een geweldig resultaat. Ik kijk dan ook met trots terug op de afgelopen periode. We zijn op de goede weg, maar we zijn nog lang niet klaar. Haarlem is niet ͚af. Uit de mooie toekomstvisie die samen met veel Haarlemmers is gemaakt: Haarlem
2040. De kern daarvan is dat Haarlem een mooie, veerkrachtige en sterke stad moet zijn. Wij willen dat de stad met vertrouwen de uitdagingen van de toekomst aankan.

Wij besturen op de D66 manier. D66 wil een coalitieakkoord op hoofdlijnen met meer ruimte voor besturen met wisselende meerderheden. Ook wil D66 meer invloed voor de inwoners van de stad. Daarom werken we aan nieuwe manieren van samenwerking zoals een experiment met het loten van
deelnemers voor participatie. Samen maken we Haarlem nóg aantrekkelijker. D66 wil verder met investeren in de stad met een gezond huishoudboekje. We maken geld vrij voor structurele verbeteringen: goed onderwijs voor alle kinderen, goed wonen voor iedereen en een goed klimaat voor ons allemaal. Samen krijgen we het voor elkaar.

Haarlem is echt een D66 stad. Wij rekenen weer op uw stem op 21 maart.

%d bloggers liken dit: