Dilia Leitner

lijsttrekker & fractie-voorzitter D66 Haarlem

All politics is local

 All-Politics-is-Local

 

“All politics is local” is een gevleugelde Amerikaanse uitspraak.

Dat is komende campagne extra relevant. Dit wordt een campagne van grote lokale thema’s, financiën, duurzaamheid en invloed van Haarlemmers op besluitvorming. Financieel heeft Haarlem weinig vet op de botten. En de 3 grote decentralisatie van rijkstaken per 2015 brengen ook grote financiële risico’s met zich mee. Duurzaamheid is een thema dat sterker verbonden raakt met deze crisis. Steeds meer mensen willen op een duurzame manier uit de crisis komen. Ook lokaal. En te derde invloed op besluitvorming, een echt D66 democratisch thema. Lokaal komt democratie dichterbij, tot in je eigen straat. En door ICT kan de gemeente op nieuwe manieren communiceren. Haarlem moet daarin voorop gaan lopen.

Mensen kunnen zoveel meer als je ze vertrouwen en verantwoordelijkheid geeft. Komend uit een rood gezin, werd ik liberaler toen ik opgroeide. Ook door mijn ervaring als leidinggevende. Ik heb gemerkt dat mensen veel meer kunnen als je ze vertrouwen en verantwoordelijkheid geeft. Ik geloof echt in de eigen kracht van mensen. Dat drijft mij.

De afgelopen 8 jaar heb ik me als raadslid, schaduwraadslid en vice-fractievoorzitter met veel plezier en energie ingezet. En dat wil ik weer doen. D66 is mijn partij. En ik wil graag weer jullie raadslid zijn.

Advertenties

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 5 oktober 2013 door in Uncategorized.
%d bloggers liken dit: